Μήνυμα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ έστειλε, μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.  

«Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως αρκετά με όλο αυτό. Είναι ώρα για αλλαγή» έγραψε ο σταρ των Μπακς στο Twitter.

Σε πορεία στην Τζόρτζια ο Τζέιλεν Μπράουν  

Πέρα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όλο και περισσότεροι αθλητές του ΝΒΑ αντιδρούν. Ο Τζέιλεν Μπράουν, των Μπόστον Σέλτικς, οδήγησε 15 ώρες προκειμένου να βρεθεί σε μια ειρηνική διαδήλωση.  

«Οδηγούσα για δεκαπέντε ώρες προκειμένου να είμαι στη Τζόρτζια (πολιτεία), στην κοινότητά μου. Αυτή είναι μια ειρηνική διαδήλωση. Το ότι είμαι διάσημος ή παίζω στο ΝΒΑ δεν με βγάζει από τέτοιου είδους συζητήσεις. Πρώτα και κυριότερα είμαι ένας μαύρος πολίτης και μέλος αυτής της κοινωνίας», ανέφερε ο Μπράουν.   

«Παρουσιάζουμε την ανάγκη για ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν τις αδικίες που βλέπουμε. Δεν είναι ΟΚ όλο αυτό. Οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν. Είμαι 23 ετών, δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Αλλά νιώθω όπως όλοι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία γι‘ αυτό», συμπλήρωσε.  

Στην ίδια διαδήλωση βρέθηκε και ο Μάλκολμ Μπρόγκντον των Ιντιάνα Πέισερς, ο οποίος επεσήμανε «έχω αδελφούς και αδελφές, έχω φίλους που είναι στους δρόμους, που είναι εκεί έξω και δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο που είμαι εγώ, που τους προσπερνούν, που βιώνουν την έννοια της κοινωνικής διάκρισης καθημερινά».