Ξαφνικά άρχισαν οι πόνοι: Ένα δώδεκα χρονών κορίτσι γέννησε ένα υγιές αγόρι στη βόρεια Ισπανία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, του σχολείου και της κοινωνικής πρόνοιας δεν είχε παρατηρηθεί η εγκυμοσύνη, μέχρι που άρχισαν οι πόνοι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ένα κορίτσι που ήταν μόλις δώδεκα ετών γέννησε ένα υγιές αγόρι στη βόρεια ισπανική περιοχή της Κανταβρίας. Η οικογένεια δεν είχε παρατηρήσει τίποτα για την εγκυμοσύνη μέχρι την έναρξη του τοκετού, ανέφερε η εφημερίδα „El País“ και πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.

Το γραφείο κοινωνικής πρόνοιας, που φρόντιζε την οικογένεια, είχε τονίσει ότι τίποτα δεν έδειχνε ότι η δωδεκάχρονη ήταν έγκυος. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα, ούτε στο σχολείο.

Το κορίτσι ξαφνικά υπέστη πόνο στο σπίτι την περασμένη Κυριακή και η μητέρα του κοριτσιού κάλεσε γρήγορα έναν ασθενοφόρο. Όταν έφτασαν οι ιατροί, το παιδί είχε ήδη γεννηθεί και το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο και να μεταφέρουν τη νεαρή μητέρα και το μωρό της σε νοσοκομείο. Και οι δύο είναι καλά.

Η οικογένεια, της οποίας ο τόπος διαμονής και η ταυτότητα κρατούνται μυστικά, θέλουν να δώσουν το παιδί για υιοθεσία. Ο πατέρας είναι 17 ετών και ανήκει στον κλάδο της οικογένεια. Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε έρευνα για το κατά πόσον η εγκυμοσύνη ήταν αποτέλεσμα σεξουαλικής επιθετικότητας.