Ένα ολόκληρο ταχυδρομείο στη Βαυαρία εκκενώθηκε πριν από λίγες ημέρες και έξι εργαζόμενοι πήγαν στο νοσοκομείο από την άσχημη μυρωδιά ενός ύποπτου πακέτου. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο ένοχος ήταν ένα δέμα που περιείχε 4 φρούτα ντούριαν.

Ένα αποκρουστικό πακέτο

Η αστυνομία και οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε ένα ταχυδρομείο στο Schweinfurt το προηγούμενο Σάββατο μετά από μια απαίσια μυρωδιά που εντοπίστηκε σε ένα ύποπτο πακέτο. Εν μέσω φόβων ότι το πακέτο εκπέμπει κάποια βλαβερή ουσία, 12 εργαζόμενοι έλαβαν ιατρική περίθαλψη λόγω ναυτίας, ενώ έξι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκκένωσαν το κτίριο.

Αφού 60 άτομα είχαν απομακρυνθεί από το κτίριο, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εντόπισαν ότι η μυρωδιά προερχόταν από ένα συγκεκριμένο πακέτο. Ωστόσο, δεν εξέπεμπε τελικά κάποιο επιβλαβές αέριο, αλλά περιείχε 4 φρούτα ντούρια, τα οποία είχαν σταλεί από τη Νυρεμβέργη.

Ο βασιλιάς των φρούτων

Το φρούτο ντούριαν, που συχνά αναφέρεται ως «βασιλιάς των φρούτων», διχάζει σχετικά με τη γεύση του. Ωστόσο, η μυρωδιά του είναι τόσο έντονη που απαγορεύεται σε πολλά ξενοδοχεία και μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη την Ασία, όπου πωλείται ευρέως. Πέρυσι, τα φρούτα ντούριαν προκάλεσαν την εκκένωση της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Καμπέρα μετά από παρανόηση ότι η μυρωδιά οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Ο τυχερός παραλήπτης αυτού του δέματος, κάτοικος του Schweinfurt, σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει τελικά το πακέτο του.