Ο ProBoyNick βρίσκει τους καμβάδες του στους δρόμους της Μόσχας και ίσως πρέπει ανακηρυχθεί επισήμως Ο Βασιλιάς της Σκόνης.

Αντί να γράψει το κλασσικό «θέλω πλύσιμο» και τα συναφή, ο κάτοικος Μόσχας καλλιτέχνης και εικονογράφος ProBoyNick δημιουργεί πανέμορφα και λεπτομερέστατα έργα τέχνης πάνω σε βρώμικα οχήματα και σκονισμένα κοντέινερ. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του και μια σειρά από πινέλα, ο κατά κόσμον Nikita Golubev έχει σχεδιάσει λεπτομερή πορτραίτα ζώων, χέρια που προσεύχονται, πορτραίτα, καθώς και μια ομάδα από surfers που γλιστράνε πάνω σε ένα κύμα βρώμας. Είναι η τέλεια μορφή βανδαλισμού, επειδή όχι μόνο κινείται, αλλά είναι και εντελώς προσωρινή, μιας και κάθε έργο μπορεί να ξεπλυθεί, είτε με παρέμβαση της φύσης είτε με την παρέμβαση του ιδιοκτήτη του οχήματος ή του κοντέινερ.

Προτού ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στα βρώμικα έργα του, ο Golubev πειραματίστηκε με τη ζωγραφική, το σχέδιο, την εικονογράφηση βιβλίων και τον σχεδιασμό χαρακτήρων. Το τελευταίο ειδικά φαίνεται στα τωρινά του έργα, καθώς κάθε σχέδιο κουβαλά και μια ξεκάθαρη προσωπικότητα.

Δείτε παρακάτω μερικά ακόμη παραδείγματα των έργων του:

Στην σελίδα του στο Facebook, ο καλλιτέχνης γράφει πως «ποτέ δεν ξέρω τι θα κάνω στη συνέχεια, οπότε μείνετε συντονισμένοι». Έχετε λοιπόν τον νου σας για περισσότερα σκονισμένα έργα του ProBoyNick στο Instagram και στο Behance.