Ο Πούτιν απάντησε στα αστεία των G7 για τις γυμνόστηθες φωτογραφίες του

279

Οι δυτικοί ηγέτες χλεύασαν τα «αθλητικά επιτεύγματα» του Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν συναντήθηκαν για τη Σύνοδο της G7 και ο Ρώσος ηγέτης δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλιά τους. 

Οι ηγέτες της G7 αστειεύτηκαν, μπροστά στις κάμερες, για τις παλιότερες φωτογραφίες του στις οποίες ήταν γυμνόστηθος και αυτός απάντησε ότι το θέαμα θα ήταν «αηδιαστικό» αν επιχειρούσαν να τον μιμηθούν. 

Την ώρα που έπαιρναν τις θέσεις τους οι ηγέτες, για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες στο πλαίσιο της Συνόδου της G7, ο Μπόρις Τζόνσον αστειεύτηκε ότι θα μπορούσαν να βγάλουν τα ρούχα τους. «Με σακάκια; Χωρίς σακάκια; Μπορούμε να βγάλουμε τα ρούχα μας;», αστειεύτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν». 

Ο Τζάστιν Τριντό συνέχισε στο ίδιο ύφος, λέγοντας: «Θα κάνουμε ιππασία γυμνόστηθοι», αναφερόμενος σε μία από τις πιο γνωστές πόζες του Ρώσου ηγέτη. «Α ναι, η ιππασία είναι το καλύτερο», σχολίασε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Μπόρις Τζόνσον συμπλήρωσε; «Πρέπει να τους δείξουμε τους θωρακικούς μύες μας».

Η απάντηση του Ρώσου ηγέτη ήρθε από το Τουρκμενιστάν, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα. Ο Πούτιν σχολίασε ότι, σε αντίθεση με τον ίδιο, οι δυτικοί ηγέτες κάνουν κατάχρηση αλκοόλ και δεν αθλούνται. 

«Δεν ξέρω πώς ήθελαν να γδυθούν, από τη μέση και πάνω ή κάτω. Αλλά πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το θέαμα θα ήταν αηδιαστικό», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι για να έχει κάποιος ωραία εμφάνιση «είναι απαραίτητο να σταματήσει να κάνει κατάχρηση αλκοόλ και να έχει άλλες κακές συνήθειες, να γυμνάζεται και να μετέχει σε αθλήματα».