Στην προμήθεια και δωρεά 250.000 χειρουργικών μασκών στο Υπουργείο Υγείας προχώρησε η Stoiximan, το ελληνικό brand της Betano, από τις πρώτες εταιρείες που σπεύδουν να συνεισφέρουν στις τρέχουσες ανάγκες του συστήματος υγείας στη χώρα, το οποίο δοκιμάζεται αυτή την περίοδο λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Stoiximan κινητοποιήθηκε άμεσα και με ταχύτητα, ήδη από τον ξεκίνημα της κρίσης του Covid-19, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των ανθρώπων της, αλλά και να στηρίξει τις κρατικές ανάγκες Υγείας. Με γρήγορα αντανακλαστικά και σε διάρκεια λίγων ημερών, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε και οι 719 υπάλληλοί της να έχουν τη δυνατότητα της τηλεργασίας, ενώ η εταιρεία αναζήτησε τον τρόπο για να συνεισφέρει έμπρακτα στις τρέχουσες ανάγκες στην Ελλάδα, καθώς και στις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην εταιρεία «για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης εθνικής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα», όπως αναφέρει στησχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

«Οι ‘Ήρωες’ είναι το βασικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan εδώ και 5 χρόνια», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stoiximan κ. Γιώργος Δασκαλάκης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn. «Πάντοτε πιστεύαμε πως στηρίζοντας τους λίγους που κάνουν τη διαφορά, η ζωή των πολλών θα γίνει καλύτερη. Σήμερα, που οι πράξεις του καθενός από εμάς επηρεάζουν άμεσα το μέλλον όλων, οι Ηρώων είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Η υπευθυνότητα δεν είναι πλέον μια θεωρητική προσέγγιση ˙ είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτήν την κρίση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stoiximan, κ. Γιώργος Δασκαλάκης
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stoiximan, κ. Γιώργος Δασκαλάκης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεγαλύτεροι Ήρωες σε αυτή την άνευ προηγουμένου πραγματικότητα είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας, οι άνθρωποι που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης βάζοντας τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για να φροντίσουν εμάς και τους δικούς μας.

Γι΄ αυτό είμαι περήφανος που μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα μας κατορθώσαμε να προμηθεύσουμε και να παραδώσουμε 250.000 ιατρικές μάσκες στους σπουδαίους Ήρωες των νοσοκομείων μας, ώστε να βοηθήσουμε για την αντιμετώπιση της τεράστιας έλλειψης που έχει προκύψει μέσα σε αυτή την παγκόσμια κρίση. Είναι το δικό μας χειροκρότημα, το ελάχιστο «ευχαριστώ» που θα μπορούσαμε να τους πούμε.

Η ενέργεια αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων μας. Με την ασφάλειά τους ως απόλυτη προτεραιότητα, την προηγούμενη εβδομάδα κατορθώσαμε να εφαρμόσουμε Εργασία από Απόσταση για το 100% των εργαζομένων μας, που σημαίνει ότι και τα 719 μέλη των ομάδων μας σε όλη την Ευρώπη εργάζονται πλέον από το σπίτι.

Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς. Μένουμε δυνατοί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε όλο αυτό.»

Οι μάσκες έφτασαν με πτήση από το Πεκίνο και παραδόθηκαν στις κεντρικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας με στόχο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ιατρών και νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου και για να έρθει έγκαιρα το εν λόγω φορτίο βάρους 1,1 τόνων χρειάστηκαν συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.