Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2022 στην Ασία ονομάζεται «Malakas»

450

Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2022 στην Ασία φέρει την ονομασία «Malakas» και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ανατολικά των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, η τροπική καταιγίδα ενδέχεται να επηρεάσει την Ταϊβάν, την Κορεατική Χερσόνησο και την Ιαπωνία. Στην τροπική καταιγίδα αναφέρθηκε και ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω ανάρτησης στο Facebook, εξηγώντας πως δεν πρόκειται για πλάκα.

Ο τυφώνας «Malakas», γνωστός στις Φιλιππίνες ως Typhoon Gener, ήταν ένας ισχυρός τροπικός κυκλώνας που έπληξε την Ταϊβάν και την Ιαπωνία στα μέσα Σεπτεμβρίου 2016.

Πρόκειται για ένα καιρικό φαινόμενο που πλήττει την περιοχή κάθε 6 χρόνια και έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2004. Ακολούθησε το 2010, το 2016 και φέτος, εν έτει 2022, εμφανίζεται ξανά. 

Κατά τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του, είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Τον Σεπτέμβριο του 2010, είχε κάνει ένα καταστροφικό πέρασμα από νησιά της Ιαπωνίας και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε τυφώνα, με ταχύτητες που ξεπέρασαν τα 150 χιλιόμετρα/ώρα.

Το Σεπτέμβριο του 2016 η τροπική καταιγίδα δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, με ανέμους που ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 200 χιλιόμετρα/ώρα.