Ένας 21χρονος ύποπτος διέφυγε της σύλληψης μετά από επιδρομή ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που εισέβαλαν σε διαμέρισμα στην περιοχή Neukölln του Βερολίνου την Τρίτη.

Stolen Dresden artifacts, including a sword with a jewel-encrusted handle and a royal medal
Η αξία των κοσμημάτων εκτιμήθηκε στο 1 δισ. ευρώ

Ο ύποπτος πιστεύεται ότι είναι ένας από τους πολλούς ληστές που εμπλέκεται με την μεγάλη ληστεία στον «Πράσινο Θόλο» της Δρέσδης το Νοέμβριο του 2019

Είχαμε υποψίες ότι έμενε στο διαμέρισμα„, δήλωσε την Τρίτη ο Lorenz Haase, εκπρόσωπος του εισαγγελέα της Δρέσδης.

Οι ερευνητές αναγνώρισαν τον ύποπτο ως τον Abdul R. σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία περί απορρήτου. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του .

Ο δίδυμος αδερφός υπό κράτηση

Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι ο εγκληματίας Remmo Clan βρίσκεται πίσω από τη ληστεία της Δρέσδης. Μέλος διαβόητου οικογενειακού εγκληματικού δικτύου, που αποτελείται κυρίως από Άραβες και έχει ισχυρή παρουσία στο Neukölln.

Τον Νοέμβριο του 2020, έγινε μεγάλη επιδρομή με περίπου 1.600 αξιωματικούς και τελείωσε με τη σύλληψη τριών υπόπτων  για τη ληστεία στη Δρέσδη, αν και ο Abdul R. και ο δίδυμος αδερφός του παρέμειναν ελεύθεροι. Τον περασμένο μήνα  συνελήφθη τελικά ο ένας από τους δύο.

Η λεία δεν έχει βρεθεί ακόμη

Κατά την αναζήτηση στο διαμέρισμα του Βερολίνου την Τρίτη, η αστυνομία ανακάλυψε δύο κινητά τηλέφωνα και πολλά έγγραφα. Όσο για τα αντικείμενα που εκλάπησαν , δεν έχουν εντοπιστεί, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού Λευκού Διαμαντιού της Δρέσδης. Ειδικοί φοβούνται ότι οι ληστές τα διέλυσαν και ότι δεν θα βρεθούν ποτέ.

Ένας από τους υπόπτους της Δρέσδης είχε ήδη καταδικαστεί για κλοπή χρυσού νομίσματος 100 κιλών από το μουσείο Bode στο Βερολίνο το 2017.