Ο κινηματογράφος UFA Palace ανακοίνωσε πως δε θα επανεκκινήσει τη λειτουργία του.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού άρχισαν πλέον να γίνονται ιδιαίτερα αισθητές στη Στουτγάρδη, όπου για πρώτη φορά ανακοινώνεται το τέλος ενός θεσμού αυτού του βεληνεκούς, όπως ο ιστορικός κινηματογράφος UFA Palace. 

Ο κινηματογράφος στην οδό Rosensteinstrasse, σε μήνυμά της το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμό του. Η οικογένεια Riech, υπό τη διεύθυνση της οποίας λειτουργεί το UFA Palace, ανακοίνωσε πως το κλείσιμο του κινηματογράφου είναι αναπόφευκτο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και του γεγονότος ότι οι κυκλοφορίες νέων ταινιών έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον. Όλα αυτά οδήγησαν σε μία οικονομική κατάσταση «που μας άφησε χωρίς εναλλακτική λύση», λέει η ανακοίνωση. 

Τα δωροκουπόνια θα ισχύουν σύντομα στους κινηματογράφους Traumpalast

To UFA Palace είχε ήδη δεχθεί μεγάλο πλήγμα με το συγκοινωνιακό έργο «Stuttgart 21», όμως τώρα ήταν το τελειωτικό χτύπημα που οδήγησε στην απόφαση να μην ανοίξει ξανά τις πόρτες του. Η διεύθυνση αποχαιρετά τους θεατές με βαριά καρδιά και ανακοίνωσε πως όσοι εξακολουθούν να έχουν δωροκουπόνια, θα μπορούν σύντομα να τα εξαργυρώσουν σε όλους τους κινηματογράφους Traumpalast. 

Η κρατιδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα χαλάρωσης για κινηματογράφους και θέατρο. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη επιτρέπονται και πάλι δημόσιες εκδηλώσεις μέχρι το πολύ 100 ατόμων από την 1η Ιουνίου. Προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί, φυσικά, ότι θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και όλα τα μέτρα υγιεινής για την προστασία από τον κορωνοϊό.