Η κατάσταση με τον κορονοϊό στο Μπάντεν-Βυρτεμβέργη έχει ξεφύγει. Για πρώτη φορά, μια περιοχή έχει πλέον ξεπεράσει το κρίσιμο όριο. Η συνοικία Esslingen έχει την πρωτιά.

Στουτγκάρδη: Η περιοχή Esslingen ήταν η πρώτη περιοχή στα νοτιοδυτικά που ξεπέρασε το όριο των 50 νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές την Τετάρτη. Η τιμή κυμαίνεται στο 52,3. Αυτό απαιτεί αυστηρότερα μέτρα προστασίας.

Ο αριθμός των μολύνσεων από Covid-19 αυξάνεται συνεχώς

Στο Baden-Württemberg, ο αριθμός των αποδεδειγμένων κρουσμάτων, έχει αυξηθεί κατά 652 κρούσματα σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. Συνολικά 52.222 άτομα στη χώρα έχουν μολυνθεί από τον Sars-CoV-2, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κρατική Υπηρεσία Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό αυξήθηκε σε 4 ανά 1898 κρούσματα.

Νέοι περιορισμοί σε πολλές πόλεις

Αρκετές πόλεις και επαρχίες αναγκάζονται τώρα να υποστούν νέους περιορισμούς, εφόσον η πιθανότητα ασθένειας στην περιοχή τους είναι μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη. Μετά τη συνοικία Esslingen, Mühlacker και Mannheim, η Στουτγκάρδη περιορίζει επίσης τις ιδιωτικές γιορτές. Οι γιορτές σε ιδιωτικούς χώρους επιτρέπονται από την Παρασκευή και για τις επόμενες δύο εβδομάδες μόνο μέχρι 25 άτομα.

Σε δημόσια ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, το όριο είναι 50 συμμετέχοντες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τετάρτης.

Αρκετοί δήμοι και η περιφέρεια έχουν επίσης εκδώσει παρόμοιους περιορισμούς.