Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες που βρισκόταν σε ένα πάρκο στην πόλη Ρέντινγκ, της νότιας Αγγλίας.

Η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε το μεσημέρι της Κυριακής (21/06), «τρομοκρατική ενέργεια» την χθεσινή επίθεση στο Ρέντινγκ, μετέδωσε το BBC.

«Ο αναπληρωτής επίτροπος Ντιν Χέιντον, ανώτερος εθνικός συντονιστής για το δίκτυο της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, χαρακτήρισε σήμερα το πρωί το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ και πρόσθεσε ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα αναλάβει την έρευνα.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είχε δηλώσει στο BBC ότι το περιστατικό, επί του παρόντος, δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Το ίδιο είχε δηλώσει αρχικά και ο αρχηγός διευθυντής, Ίαν Χάντερ, αναφέροντας ότι «το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό, ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας».

Δείτε εικόνες από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης: