Μόναχο – Λόγω των συνεχώς υψηλών αριθμών κρουσμάτων, η Βαυαρία, κήρυξε από την Τετάρτη την „κατάσταση καταστροφής“. Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο γύρω από τον πρωθυπουργό Markus Söder (CSU) σε ειδική συνεδρίαση την Κυριακή στο Μόναχο. Το κρατικό κοινοβούλιο θα αποφασήσει την Τρίτη.

Οπως στη Βάδυ-Βυρτεμβέργη, η νυχτερινή απαγόρευση έχει αποφασιστεί και στη Βαυαρία για όλες τις πόλεις και περιοχές με συχνότητα περισσότερων από 200 νέων μολύνσεων σε επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους. Βραδινή έξοδο από το σπίτι θα υπάρχει μόνο μετά τις 9 μ.μ. με σοβαρό λόγο, δήλωσε ο Söder.

Στον αγώνα κατά της πανδημίας, η Βαυαρία θα απαγορεύσει επίσης την κατανάλωση αλκοόλ στην ύπαιθρο από την Τετάρτη.

Δεν θα ύπάρχουν χαλαρωτικά μέτρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Η προγραμματισμένη χαλάρωση για τις διακοπές πρέπει να ισχύει μόνο για τα Χριστούγεννα, αλλά όχι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θα επιτρέπεται να συναντηθούν μόνο πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά, τόνισε ο Söder.

Δικαιολόγησε τα μέτρα λέγοντας ότι οι αριθμοί δεν μειώθηκαν όπως αναμενόταν, αλλά αυξήθηκαν και πάλι ελαφρώς. Θέλει να θέσει τα μέτρα του σε ψηφοφορία στο κρατικό κοινοβούλιο την Τρίτη, ώστε να τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη.