Πώς μέσα σε δύο ημέρες οι Κινέζοι έστησαν σχεδόν από το μηδέν το πρώτο νοσοκομείο για ασθενείς με τον νέο κοροναϊό.

Το πρώτο νοσοκομείο για ασθενείς με συμπτώματα ή για επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού ανοίγει σήμερα κοντά στην πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός. Εργάτες και εθελοντές μετέτρεψαν ένα άδειο κτίριο σε μια νοσοκομειακή ομάδα 1.000 κλινών μέσα σε 48 ώρες.

Οι πρώτοι ασθενείς του νέου κοροναϊού μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Dabie Mountain γύρω στις 10:30 τοπική ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η δημοτική αρχή της Ουχάν ανακοίνωσε ότι το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο ημέρες χάρη στην κοινή προσπάθεια κατασκευαστικών εταιρειών, εταιρειών κοινής ωφέλειας, αστυνομικών και εθελοντών.

Το νοσοκομειακό κτίριο είχε αρχικά ανεγερθεί ως νέα πτέρυγα του Κεντρικού Νοσοκομείου του  Huanggang και επρόκειτο να εγκαινιαστεί τον Μάιο.

Την Παρασκευή οι τοπικές αρχές διέταξαν το ολοκληρωμένο αλλά άδειο κτίριο να χρησιμοποιηθεί ως ειδική μονάδα περίθαλψης των ασθενών με κοροναϊό. Οι εργασίες ξεκίνησαν την Κυριακή και μέχρι τη Δευτέρα είχαν τοποθετηθεί όλες οι κλίνες, είχε εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.