Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Φρανκφούρτη, από Έλληνες γονείς οικονομικούς μετανάστες της δεκαετίας του 60′, ο γυμναστής (με σπουδές από το 2002 στο Πανεπιστήμιο του Darmstadt) έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται σήμερα υπερήφανος, για το επαγγελματικό του ταξίδι που ξεκίνησε από τη Γερμανία και συνεχίζεται…

Τάσος Χαμπέρης
Τάσος Χαμπέρης: Ο personal trainer των stars

Κλόντια Σίφερ, Χάιντι Κλουμ, Ζιζέλ Μπούντχεν, Φράνκα Ποτέντε, Μίκαελ Σουμάχερ λίγα μόνο από τα παγκοσμίου φήμης πρόσωπα που κλήθηκε να γυμνάσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, με τη λίστα να συμπληρώνουν πλέον μια σειρά καταξιωμένων εκπροσώπων της ελληνικής showbiz, που ακολουθούν πιστά τις συμβουλές του.

Αυτόγραφο Claudia Schiffer στον Τάσο Χαμπέρη
Αυτόγραφο Claudia Schiffer (του Τάσος Χαμπέρη)

«Τα όνειρα που έκανα ως παιδί στη Γερμανία κατάφερα με πίστη, σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνω, να τα πραγματοποιήσω στην Αθήνα. Ωστόσο δεν ξεχνάω στιγμή τα χρόνια που έζησα στη Φρανκφούρτη, αφού ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησαν όλα για μένα» εκμυστηρεύεται ο Τάσος Χαμπέρης, που φωτογραφήθηκε στο personal studio, που διαθέτει στην καρδιά της Αθήνας και στο κοσμικό Κολωνάκι. «Η αλήθεια είναι πως η ζωή στη γερμανική πόλη ήταν μονότονη, καθώς όλοι ζουν μόνο για να δουλεύουν χάνοντας ουσιαστικές χαρές της ζωής. Όμως υπάρχουν πολλά και κυρίως ο τρόπος διαχειρίσης των καταστάσεων σε κοινωνικό επίπεδο, που μου λείπουν έντονα. Για παράδειγμα η τάξη σε όλα τα επίπεδα, η καθαριότητα της πόλης, η λιγότερη γραφειοκρατία και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται για το γενικό καλό οι Γερμανοί, είναι μερικά από τα στοιχεία που δεν συναντάς στην Ελλάδα. Από την άλλη δεν αλλάζω με τίποτα πια τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εδώ και πάνω απ όλα την ελευθερία του να μπορείς να κάνεις ο,τι θέλεις μέσα στην ημέρα. Για τους λόγους αυτούς έχω δημιουργήσει ένα μικρόκοσμο στον οποίο ζω ως Έλληνας και λειτουργώ ως Γερμανός. Αυτό θεωρώ πως είναι και το μυστικό της επαγγελματικής μου επιτυχίας».

Εκτός όμως από τις επαγγελματικές του αναζητήσεις, ο personal trainer κατάφερε να δημιουργήσει στην Ελλάδα και μια ευτυχισμένη οικογένεια. «Δυστυχώς ή ευτυχώς εμείς, που έχουμε γεννηθεί στο εξωτερικό και ερχόμαστε για να ζήσουμε στην πατρίδα των προγόνων μας, έχουμε μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία ακόμα και στα προσωπικά ζητήματα. Δεν ξέρω αν ήμουν από τους τυχερούς, πάντως στα μάτια της συζύγου μου εγώ βρήκα αυτό που έψαχνα. Μαζί έχουμε και μια κόρη την Αριέλα, στην οποία αν και μόλις πέντε χρονών, έχω ξεκινήσει να της μιλάω για τα δικά μου παιδικά χρόνια. Σκοπός μας μάλιστα είναι μεγαλώνοντας να ταξιδέψουμε μαζί της στην Φρανκφούρτη, ώστε να βρεθεί και εκείνη στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Άλλωστε εξακολουθώ να κρατάω στενές επαφές με την πόλη, αφού εκεί ζουν οι παιδικοί μου φίλοι».

Μυστικά ομορφιάς των σταρ

Αυτόγραφο Heidi Klum (του Κώστα Χαμπέρη)
Αυτόγραφο Heidi Klum (του Τάσου Χαμπέρη)

Επαγγελματικό του «γούρι» ο Τάσος Χαμπέρης μέχρι σήμερα θεωρεί την πανέμορφη Χάιντι Κλουμ, μιας και ήταν το πρώτο καταξιωμένο μοντέλο που είχε αναλάβει να γυμνάσει την εποχή που εκείνη συνεργαζόταν με γνωστό πρακτορείο στη Γερμανία, το Black And White Models : «Δεν είναι τυχαίο που αυτή η γυναίκα κατάφερε να γίνει η μούσα της Victoria’s Secret, των πιο επώνυμων εσωρούχων στον κόσμο. Ήταν το απόλυτο μοντέλο με τις τέλειες αναλογίες της εποχής. Την περίοδο εκείνη είχα αναλάβει πρώτα τη Χάιντι Κλουμ και λίγο αργότερα και την Κλόντια Σίφερ. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω και για τις δύο, και αυτό γιατί μπορεί για διαστήματα να έλειπαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων από τη Γερμανία, παρ’ όλα αυτά δεν ξεχνούσαν ποτέ να γυμναστούν. Έτσι κάθε φορά που επέστρεφαν, ήταν πάντα σε άψογη φόρμα. Φυσικά ακολουθούσαν το πρόγραμμα που τους έδινα μαζί τους, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονταν. Τους έδινα λάστιχα, σκοινάκια και αλλά αξεσουάρ γυμναστικής. Μιλούσαμε πάντα στο τηλέφωνο και τις καθοδηγούσα ακόμη και αν πιάνονταν ή αισθάνονταν κάποιο τράβηγμα. Δεν ήταν καθόλου σνομπ απέναντί μου, ενώ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να γυμνάζονται ακόμη και μπροστά σε κόσμο. Η Χάιντι είναι πιο fit, ενώ την Κλόντια την ενδιέφερε να δείχνει πάντα slim».

Σουμάχερ: ο απόλυτος αθλητής

Michael_Schumacher
Michael Schumacher

Ο γνωστός personal trainer έχει αδυναμία και στον απόλυτο αθλητή, όπως τον χαρακτηρίζει, τον Μίκαελ Σουμάχερ που εξακολουθεί μετά το ατύχημα που είχε το 2013 στις γαλλικές Άλπεις της Meribel και ενώ έκανε σκι, να δίνει την δική του μάχη για την ζωή: «Είναι τραγικό όλο αυτό που έχει συμβεί. Εύχομαι ο Θεός να τον έχει καλά και να δίνει δύναμη στην οικογένεια του. Είναι απίστευτος, μπορούσε με αερόβιο πρόγραμμα να ανεβάζει τους σφυγμούς στους 190 και μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα λεπτά να είναι σε φάση ηρεμίας. Κάποιοι θεωρούν ότι οδηγοί της F1 απλώς οδηγούν ένα αυτοκίνητο, δεν είναι όμως έτσι, γιατί σε έναν αγώνα μπορούν να χάσουν μέχρι και πέντε κιλά. Συνεργαζόμασταν όσο ήταν στη Ferrari. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το φορτηγό που τον ακολουθούσε πάντα και που ήταν ένα τέλειο γυμναστήριο. Δυστυχώς δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω στους αγώνες του, αλλά έκανε κάθε φορά ό,τι του έλεγα. Του έδινα πάντα ασκήσεις την περίοδο που έλειπε. Δουλέψαμε μαζί δύο σεζόν. Και τις δύο βγήκε πρωταθλητής».

TEXTΘάνος Μακρογαμβράκης

ΦώτοΝικόλαος Ράδης