H Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στις 10 το πρωί, ώρα Μόσχας, για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων που θα επιτρέψουν στους αμάχους να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα.
«Οι ανθρωπιστικές οδοί και οι διάδρομοι εξόδου έχουν καθοριστεί από κοινού με την ουκρανική πλευρά» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Με έναρξη στις 10 το πρωί, ώρα Μόσχας, την 5η Μαρτίου, οι ρωσική πλευρά κηρύσσει κατάπαυση πυρός και ανοίγει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Τρίτος γύρος συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας το Σαββατοκύριακο
Ρωσία και η Ουκρανία έχουν προγραμματίσει τρίτο γύρο συνομιλιών για το Σαββατοκύριακο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της καγκελαρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνια του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν με τον καγκελάριο της Γερμανίας Ο.Σολτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνομιλία διήρκεσε μία ώρα και οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διαφορετικές απόψεις τους, με τον Όλαφ Σολτς να εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία. «Εδώ και μέρες υπάρχουν άσχημες εικόνες και πληροφορίες από την Ουκρανία», επισήμανε ο καγκελάριος και κάλεσε τη ρωσική ηγεσία «να σταματήσει αμέσως όλες τις μάχες και να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις επίμαχες περιοχές». Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συνομιλίες στο εγγύς μέλλον.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ | Lifo