Χιλιάδες Biker διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο κατά μιας πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για τη μείωση του θορύβου των μοτοσικλετών. Στη λίμνη Bodensee και στη Στουτγκάρδη, οι ιδιοί διοργανωτές εξέπληξαν για το πόσοι λάτρεις μοτοσικλετάς συμμέτεχαν στην διοργάνωση.

Friedrichshafen / Στουτγκάρδη – Αναμένονταν 1.000 μοτοσικλετιστές, αλλά εμφανίστηκαν πολλοί περισσότεροι: Χιλιάδες Biker διαδήλωσαν το Σάββατο, μεταξύ άλλων, στη λίμνη της Κωνσταντίας (Bodensee) ενάντια σε πιθανές απαγορεύσεις οδήγησης τις Κυριακές και τις αργίες. Οι διοργανωτές και η αστυνομία υπολόγισαν τον αριθμό τους σε περίπου 5000. Τελικά περίπου 8.000 μοτοσικλετιστές συγκεντρώθηκαν στη Στουτγκάρδη το απόγευμα – σύμφωνα με εκπρόσωπο, ο αριθμός ήταν σημαντικά υψηλότερος από το αναμενόμενο, ενάντια σε μια πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για τη μείωση του θορύβου των μοτοσικλετών

Στη λίμνη της Κωνσταντίας, οι μοτοσικλετιστές έπρεπε να παρεκκλίνουν από την προγραμματισμένη διαδρομή λόγω του μεγάλου αριθμού τους κατόπιν εντολής από την αστυνομία: πραγματικά ήθελαν να οδηγήσουν κατά μήκος της όχθης της λίμνης στο Ένγκεν (περιοχή της Κωνσταντίας), όπου είχε προγραμματιστεί ένα σύντομο ράλι. Μέρος της διαδρομής οδήγησε στη συνέχεια κάπως μακριά από τη λίμνη Κωνσταντία μέσω του αυτοκινητόδρομου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίδειξη στη Στουτγκάρδη προκάλεσε σημαντικές διακοπές στην κυκλοφορία. Ένα ελικόπτερο ήταν στον αέρα για να κρατήσει μια επισκόπηση της κατάστασης κυκλοφορίας από ψηλά.

Διαμάχη για τον θόρυβο της μοτοσικλέτας
Υπεύθηνη για την διοργάνωση ήταν η ομάδα „Biker for Freedom“, η οποία είχε επίσης ζητήσει διαδηλώσεις σε πολλές άλλες τοποθεσίες. Για παράδειγμα, αρκετές χιλιάδες μοτοσικλετιστές βρισκόταν επίσης στο δρόμο στο Βισμπάντεν – επίσης στο Μόναχο, όπου πράγματι απαγορεύτηκε μια μεγάλη διαδήλωση.

Το λόγος των διαδηλώσεων είναι μια μακρά διαμάχη σχετικά με τον θόρυβο της μοτοσικλέτας. Τα ομοσπονδιακά κράτη ζητούν απο μέσα Μαΐου μία λύση για τα οχήματα να προκαλούν έντονο θόρυβο. Ο στόχος είναι να περιοριστούν οι επιτρεπόμενες εκπομπές θορύβου σε αριθμό που αντιστοιχεί περίπου ενός διερχόμενου φορτηγού ή ενός χλοοκοπτικού. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θέλει επίσης να επιτρέψει περιορισμένες απαγορεύσεις οδήγησης μοτοσικλετών τις Κυριακές και τις αργίες.