Στουτγκάρδη – Λόγω σφάλματος στους νέους κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας, η χώρα ζήτησε να « παγώσουν» τα νέα σχέδια για τους κανονισμούς στα πρόστιμα.

Λόγω ενός σφάλματος στον νέο κατάλογο προστίμων λόγω παραβίασης ταχύτητας, οι οδηγοί δεν χρειάζεται να περιμένουν αυστηρότερα πρόστιμα. «Ζητήσαμε από τις διοικητικές αρχές να σταματήσουν τις τρέχουσες διαδικασίες ώσπου να λυθεί το πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών, Edgar Neumann.

Το ιστορικό είναι η αβεβαιότητα στον κατάλογο των προστίμων που ισχύει από τα τέλη Απριλίου: Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε τα κρατικά υπουργεία την Παρασκευή ότι οι απαγορεύσεις οδήγησης που προβλέπονται στους νέους κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας, είναι πιθανό να είναι άκυρες λόγω ελλιπούς αναφοράς στην απαραίτητη νομική βάση.

Ως αποτέλεσμα, αρκετές ομοσπονδιακές πολιτείες, όπως η Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Βαυαρία και το Σάαρλαντ, να αποφασισουν να αναστείλουν προσωρινά τους νέους κανόνες απαγόρευσης οδήγησης. Αυτά προβλέπουν ανάκληση άδειας οδήγησης ενός μήνα εάν οδηγείτε 21 χιλιόμετρα την ώρα πολύ γρήγορα σε αστική περιοχή ή 26 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Προηγουμένως, αυτό συνέβη όταν η ταχύτητα ξεπεράστηκε κατά 31 km/h στην πόλη και 41 km/h έξω απο την πόλη.

Παρά τη νέα συζήτηση, ο υπουργός Μεταφορών Winfried Hermann (Πράσινοι) δεν θέλει να ανατρέψει τους νέους κανόνες: «Ο στόχος είναι: προσαρμοσμένες ταχύτητες και λιγότερα ατυχήματα».