Περίπου 30.000 ύποπτους διερευνά η αστυνομία στη Γερμανία στο πλαίσιο έρευνας για την αποκάλυψη ενός δικτύου παιδεραστών στην περιοχή του δυτικού Μπέργκις Γκλάντμπαχ στη Γερμανία.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η μονάδα διαδικτυακών εγκλημάτων «διερευνά 30.000 άγνωστους υπόπτους» για την υπόθεση.  

«Θέλουμε να αποκαλύψουμε τους δράστες και τους υποστηρικτές της κακοποίησης παιδιών από την ανωνυμία του Διαδικτύου», ανέφερε το υπουργείο.  

Οι αρχές πρόσθεσαν ότι οι έρευνές τους αφορούν στη διανομή και κατοχή παιδικής πορνογραφίας καθώς και άλλες μορφές κακοποίησης.

Από την 1η Ιουλίου, στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας σκοπεύει να ξεκινήσει μια ειδική ομάδα σε μια προσπάθεια δίωξης των παιδεραστών στο διαδίκτυο, καθώς και τρομοκράτες και χάκερ στον κυβερνοχώρο, ανέφερε το Spiegel.  

Η υπόθεση ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο, όταν η αστυνομία στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ συνέλαβε έναν 43χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποίησε την κόρη του ως μωρό.  

Βιντεοσκόπησε την κακοποίηση και, σύμφωνα με τους ερευνητές, μοιράστηκε τα βίντεο με άτομα στο διαδίκτυο.  

Μέσω αυτής της υπόθεσης, η αστυνομία εντόπισε ένα δίκτυο ύποπτων παραβατών σεξουαλικών εγκλημάτων που εκτείνεται μέχρι την Αυστρία και την Ελβετία.   Μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί πάνω από 70 ύποπτοι σε όλη τη Γερμανία.  

Τον Μάιο, ένας 27χρονος στρατιώτης καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης και τοποθετήθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για αόριστο χρονικό διάστημα.  

Με πληροφορίες του locale.de