Ξεκάθαρη ήταν η Άνγκελα Μέρκελ σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας του κορωνοϊού, τονίζοντας πως τους ακολουθεί όλους.

Όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό τηρεί η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ όπως ξεκαθάρισε η ίδια. Μάλιστα, σημείωσε πως σε περίπτωση που δεν μπορεί να τηρήσει τον κανόνα της απόστασης του 1,5 μέτρου χρησιμοποιεί την ειδική προστατευτική μάσκα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί δημόσια φορώντας την.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί με μάσκα, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι, όταν τηρεί τον κανόνα της απόστασης, δεν χρειάζεται μάσκα.

«Και όταν δεν τον τηρώ, για παράδειγμα όταν πηγαίνω για ψώνια, τότε προφανώς δεν συναντιόμαστε. Διαφορετικά θα είχατε δει κι εμένα με μάσκα. Αλλά δεν θα σας αποκαλύψω πότε και πού πηγαίνω για ψώνια», πρόσθεσε χαμογελώντας η Καγκελάριος και επισήμανε ακόμη: «Θα υπάρξουν και άλλες περιστάσεις όπου επίσης θα φοράω σίγουρα μάσκα».