«Προχωρούν» οι μηνύσεις για τα προϊόντα βρεφικού ταλκ της Johnson & Johnson, με περιορισμούς στις καταθέσεις των ειδικών στις δίκες.    Χιλιάδες ενάγοντες, που κατηγορούν την εταιρεία Johnson & Johnson (J&J) ότι τα προϊόντα της πούδρα για μωρά (baby powder) και ταλκ προκαλούν καρκίνο, μπορούν να προχωρήσουν με τις αγωγές τους, όμως επιβάλλονται περιορισμοί στις καταθέσεις ειδικών στις δίκες, μετά την απόφαση που έλαβε χθες η περιφερειακή δικαστής Φρέντα Γούλφσον στο Νιου Τζέρσι.  

Η J&J βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 16.000 αγωγές σε παναμερικανικό επίπεδο. Οι αγωγές αυτές είναι σχετικές με το ταλκ που παράγει, ενώ οι περισσότερες πρόκειται να εκδικαστούν από την έδρα της δικαστή Γούλφσον. Στις μηνύσεις υποστηρίζεται ότι τα προϊόντα ταλκ της J&J είναι μολυσμένα με αμίαντο και μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο των ωοθηκών.  

Πέρυσι τον Οκτώβριο η Johnson & Johnson υποστήριξε ότι σε νέες εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από «τρίτα μέρη» δεν βρέθηκαν ίχνη αμίαντου στην παιδική πούδρα.   

Πριν από έναν χρόνο δικαστήριο της Καλιφόρνιας επιδίκασε αποζημίωση 29 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια γυναίκα που είχε στραφεί κατά της Johnson & Johnson, ισχυριζόμενη πως ο αμίαντος που περιείχε το ταλκ της εταιρείας τής προκάλεσε καρκίνο.