Ο Μπόρις Τζόνσον που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, βγήκε από την εντατική και νοσηλεύεται πλέον σε κανονικό δωμάτιο νοσηλείας του νοσοκομείου St. Thomas.  

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός βγήκε από την εντατική σήμερα το απόγευμα, έχει καλή κατάσταση και θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του.  

Ο 55χρονος ηγέτης, νοσηλευόταν από την Δευτέρα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας του υψηλού πυρετού και «επίμονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού», όπως είχε ανακοινώσει η Ντάουνινγκ Στριτ. Του παρασχέθηκε οξυγόνο αλλά δεν συνδέθηκε με συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης ούτε με άλλη μη παρεμβατική μέθοδο υποστήριξης της αναπνοής.   

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου αλλά την Κυριακή κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Όσο βρισκόταν στην εντατική, δεν εκτελούσε τα καθήκοντά του αλλά παρέμενε σε επικοινωνία με όσους διαχειρίζονταν την κρίση.  Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, που εκτελεί τα χρέη του Τζόνσον όσο αυτός παραμένει κλινήρης, δήλωσε προχθες βέβαιος πως ο πρωθυπουργός θα αναρρώσει από την ασθένεια, χαρακτηρίζοντάς τον «μαχητή».  

Σήμερα, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 881 άτομα αγγίζοντας τις 7.978. Συνολικά στην χώρα 65.077 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό και 16.784 έχουν εισαχθεί σε κατά τόπους νοσοκομεία με συμπτώματα.  

Όπως έγινε δε γνωστό τα μέτρα του lockdown δεν θα αναθεωρηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο μετά την παρέλευση τριών εβδομάδων από την επιβολή τους.   Ερωτηθείς από το BBC πότε και αν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας, Έντουαρντ Άργκαρ, είπε πως «δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα». Πρέπει να σημειωθεί η αναμενόμενη κορύφωση των κρουσμάτων «πριν σκεφτούμε να κάνουμε τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι φτάσαμε αυτή την κορυφή».