18 τοιχογραφίες Ελλήνων street artists που θαυμάστηκαν σε όλο τον κόσμο το 2019.

Είναι πλέον γεγονός ότι αρκετοί καλλιτέχνες του δρόμου ακολουθούν μια πορεία σε διάφορες χώρες του εξωτερικού δημιουργώντας πανέμορφες τοιχογραφίες.

Οπότε σκέφτηκα φέτος να σας παρουσιάσω τις καλύτερες τοιχογραφίες της χρονιάς από πόλεις της Ελλάδας, χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Ασίας. Οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες καλύπτουν όλες τις γενιές, από τους παλαιότερους, εκείνους που άνοιξαν τον δρόμο, μέχρι τους πολύ νεότερους.

Πόσο όμορφο είναι το συναίσθημα να βλέπεις τόσες δημιουργίες, αποτέλεσμα της δραστηριότητας των καλλιτεχνών του συναφιού μας. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα επέλεξα, από έναν μεγάλο όγκο δουλειάς, το έργο του καθενός που με άγγιξε περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές τεχνοτροπίες και χρωματικές παλέτες.

Μόνο περηφάνεια μπορεί να προκύψει από το συγκεκριμένο θέμα. Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερες επιφάνειες, ώστε να αλλάξουν όψη περισσότερα κτίρια στη χώρα μας, προσφέροντας διαφορετική οπτική της πόλης στον περαστικό, κάνοντάς τον να σταθεί και να παρατηρήσει ένα έργο, να το σκεφτεί ή να το φωτογραφίσει για μελέτη στο σπίτι. 

Ευχόμαστε από καρδιάς το νέο έτος να φέρει περισσότερη δημιουργία! Buy Art not Megapixels…

PUPET, Κρήτη

INO, Αθήνα

View this post on Instagram

INO | acrylic paint on wall #inoexpo

A post shared by INO (@inoexpo) on

APSET, Σύρος

WD, Κωνσταντινούπολη

TAXIS, Σαραγόσα

BILLY GEE, Αθήνα

INSANE, Ουχάν, Κίνα

STAMATIS LASKOS, Παρίσι

LEONIDAS GIANAKOPOULOS, Άγιος Νικόλαος Κρήτης

ATEK, Αθήνα

SIMPLEG, Σάμος

GERA, Πάτρα

GOSPEL, Σύρος

SIMEK, Ελλάδα

SAME84, Αθήνα

KEZ, Μεσσήνη

BARBA DEE, Αθήνα

Text Billy Gee