Οταν μιλάμε για αλλαντικά και λουκάνικα οι περισσότεροι φαντάζονται πως στη Γερμανία βρίσκουν την καλύτερη ποιότητα. Εν μέρει έχουν δίκιο, γιατί σε αυτή τη χώρα βρίσκεται το ΜΑΝΝΑ που φροντίζει να μας τροφοδοτεί όντως με τα καλύτερα αλλαντικά της ελληνικής οικογένειας Σαρήμπογια, που δραστηριοποιείται στο χώρο των αυθεντικών αλλαντικών Ανατολίας από το 1890. Σχεδόν 130 χρόνια πορείας, 5 γενιές και αρκετές ποικιλίες, ασυναγώνιστης ποιότητας, με τον παστουρμά να αποτελεί τη ναυαρχίδα των προϊόντων της. 

Η ιστορία ξεκινά από τα αλλαντικά των Καραμανλήδων της Καππαδοκίας, από μία μικρή οικοτεχνία στο Αγιάσι των Αδάνων φτάνοντας το 1938 έως και σήμερα στους πρόποδες του Φαλακρού και στην Προσοτσάνη Δράμας, όπου είναι εγκατεστημένα τα εργαστήρια αλλαντικών SARY Α.Ε αποτελώντας μία αέναη γευστική μνήμη. Ο ιδιοκτήτης κ. Σαρήμπογιας έχει επιλέξει να μην τοποθετήσει τα προϊόντα του σε χώρους μαζικής πώλησης, παρά μόνο σε ιδιόκτητα καταστήματα, delicatessen, παντοπωλεία και καλά εστιατόρια.

Οι καλύτεροι Καραμανλίδικοι παστουρμάδες, το παρμάκ σουτζούκ, αλλά και το ζεϊμπέκ σαλάμι είναι μόνο ένα δείγμα των προϊόντων που μπορεί να προμηθευτεί ένας μερακλής από το ΜΑΝΝΑ, για να γεμίσει όχι μόνο την κοιλιά αλλά και το μάτι των καλεσμένων του. Γιατί το πασχαλινό τραπέζι χρειάζεται ποικιλία χρωμάτων και εδεσμάτων, από το κατσικάκι που θα σουβλίσετε εώς το αυγό που θα τσουγκρίσετε!


Τέλη 19ου αιώνα στο Αγιάσι. Από εδώ ξεκίνησαν όλα…

Από γενιά σε γενιά: Ο Βασίλειος Σαρήμπογιας μεταφέρει τη γνώση στο Χαράλαμπο Σαρήμπογια

Αρχές δεκαετίας του ’30: Στο μικρό εργαστήριο – πρατήριο με προσωπική επιμέλεια η οικογένεια Σαρήμπογια παράγει τον δικό της παστουρμά και την δική της μαύρη μπύρα

Δράμα, σταύλοι Σαρήμπογια: Ο παστουρματζής Πίπης προσέχει τα ζώα κατά τη διάρκεια της βοσκής πριν τα μαζέψει στους στάβλους που βρίσκονται ακόμη και σήμερα πίσω από τα παλιά σφαγεία της πόλης

Ο Θείος Νίκος σε πανηγύρι, όταν ακόμη υπήρχαν καμήλες στην Ελλάδα

Καραβάνι από καμήλες σε περιοχή της Καππαδοκίας

MANNA Lebensmittel, Bad Cannstatt, 
Überkinger Str. 15, 70372 Stuttgart

Text Ευρώπη Σοϊλεμέ
Foto Sary.gr