Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν -Αν αποτύχουν, πάμε σε Γ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο

456

Έτοιμος  να διαπραγματευτεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στο CNN.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν οποιεσδήποτε απόπειρες διαπραγμάτευσης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η μάχη μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσει σε «έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα δύο τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις, δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι στον Φαρίντ Ζακαρία του CNN σε μια αποκλειστική συνέντευξη την Κυριακή το πρωί.

«Αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων — σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», είπε.

Και συνέχισε: «Οι ρωσικές δυνάμεις ήρθαν να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν. Και μπορούμε να δείξουμε ότι η αξιοπρέπεια του λαού μας και του στρατού μας ότι είμαστε σε θέση να φέρουμε ένα ισχυρό πλήγμα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Όμως, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε ευκαιρία για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε, τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».