TEXT:Ευρώπη Σοϊλεμέ, Γεωργία Τσιώνα

Το YouTube είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο. Οι εκπληκτικές δυνατότητες του διαδικτύου, αυξάνουν τους χρήστες  με φρενήρη ρυθμό, δίνοντας έτσι παράλληλα την ευκαιρία σε νεαρά ταλαντούχα άτομα να γίνουν αναγνωρίσιμα. Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται, νέοι πολιτισμοί και νέα ερεθίσματα μπαίνουν στη ζωή μας καλύπτοντας σημαντικές κοινωνικές και ψυχολογικές ανάγκες. Όπως στην  παλιά, συμβατική τηλεόραση, υπήρχαν κανάλια για όλες τις προτιμήσεις, έτσι και στο YouΤube, υπάρχουν αντίστοιχα κανάλια για κάθε γούστο και διάθεση. Παρακάτω ακολουθεί ένας εύχρηστος οδηγός με τους πιο δημοφιλείς Έλληνες YouΤubers. Πολλοί βρίσκονται για πάνω από μία δεκαετία στην «κορυφή», ενώ κάποιοι άλλοι «αναρριχήθηκαν» εκεί με αλματώδεις ρυθμούς, μόλις τα τελευταία δύο με τρία χρόνια.

Όνομα: Γιώργος Ιωάννου
Συνδρομητές: 1,5 εκατομμύριο

Ο 33χρόνος Κύπριος Γιώργος Ιωάννου, γνωστός ως 2J, είναι ο πιο δημοφιλής YouΤuber ελληνόφωνου καναλιού με συνολικά 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές και στα δύο κανάλια που διατηρεί. Το πρώτο κανάλι του έχει χιουμοριστικά βίντεο, ενώ το δεύτερο είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο gaming. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο στον 2J, είναι τα διαδραστικά του βίντεο, μέσα από τα οποία απαντά σε ερωτήσεις συνδρομητών του με το χαρακτηριστικό καυστικό του χιούμορ.


Όνομα: Γιώργος Μανωλόπουλος
Συνδρομητές: 505.000 χιλιάδες

Ο Γιώργος Μανωλόπουλος ή Manos, είναι μόλις 20 ετών και διατηρεί το δικό του κανάλι στο YouΤube από το 2012. Το σαλονικιώτικο χιούμορ του τον έχει κάνει να ξεχωρίζει στο χώρο και να δίνει μια βορειοελλαδίτικη εσάνς στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ραπάρει ασύστολα τροφοδοτώντας τους fans του με κωμικά και σχολιαστικά βίντεο.


Όνομα: Jeremy
Συνδρομητές: 551.000 χιλιάδες

«Εάν η κριτική σκέψη και το ΥouΤube ήταν άνθρωποι, σίγουρα δεν θα κάναν παρέα». Ένας ακόμα κωμικός που άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα με τη βοήθεια του ComedyLab. Το κανάλι του είναι ενεργό από το 2011. Άρχισε να ανεβάζει υλικό στο YouTube, εμπνευσμένος από γνωστές ξένες εκπομπές, σχολιάζοντας τες με κωμικό ύφος, δημιουργώντας αστεία ή περίεργα βίντεο.


Όνομα: Δανάη Γεωργαντά ή αλλιώς «Μικρή Ολλανδέζα»
Συνδρομητές: 200.500 χιλιάδες

Το κανάλι της ανήκει στην κατηγορία του Lifestyle. Ξεκίνησε το 2013 με tutorials χτενισμάτων. Τα βίντεό της έχουν μεγάλη ανταπόκριση στο γυναικείο κοινό του YouTube αλλά δεν κάνει μόνο beauty videos, κάτι δηλαδή, που κάνουν οι περισσότερες κοπέλες στο χώρο αυτό. Δημιουργεί επιπλέον αστεία challenges και βίντεο στα οποία μιλάει για την αγαπημένη της μουσική και την καθημερινότητά της. Κάθε Κυριακή ανεβάζει ένα νέο βίντεο, ενώ ο χαιρετισμός της είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικός. Θα την ακούσετε να λέει: «Γεια σαααααας, καλώς ήρθατε πάλι πίσω στο κανάλι μουυυυ».


Όνομα: Άννα-Μαρία Βέλλη δηλαδή «Amiyamitube»
Συνδρομητές: 183.000 χιλιάδες

Το κανάλι της λειτουργεί από το 2015 και είναι μία από τις πιο πετυχημένες Ελληνίδες YouTubers. Ξεχωρίζει γιατί ανεβάζει σατιρικά βίντεο με σκετσάκια, challenges αλλά και βίντεο γενικού περιεχομένου. Η ατάκα «Τσιου Μπιου Μιου» που λέει κλείνοντας κάθε της βίντεο, είναι το μότο της.


Όνομα: Μάρα Σαμαρτζη «Mara Samartzi»
Συνδρομητές: 197.000 χιλιάδες

Από το 2012 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα η Μάρα καθιερώθηκε ως η «βασίλισσα της ελληνικής beauty YouTube κοινότητας». Έχει τους περισσότερους συνδρομητές και προβολές από κάθε άλλη κοπέλα που ασχολείται με τη μόδα. Το πρώτο βίντεό της είχε θέμα «What‘ s in my bag?», ενώ λίγο αργότερα στο «My Greek Burlesque» που σ΄μερα μετονόμασε σε «Mara Semertzi», αποφασίζει να μιλήσει στα ελληνικά. Κάθε Δευτέρα ανεβάζει ένα νέο βίντεο.


Όνομα: Μικρό Χριστινάκι ή αλλιώς «Kristen from North»
Συνδρομητές: 12.500 χιλιάδες

Την επιλέξαμε ως τη μόνη νέο-μετανάστρια Ελληνίδα ΥouΤuber. Τα τελευταία 4 χρόνια ζει στο Augsburg της Γερμανίας. Ανεβάζει βίντεο από την καθημερινότητά της, δείχνοντας πως είναι η ζωή εκεί και μεταδίδει αστείρευτη χαρά και αισιοδοξία, έχοντας ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ. Εργάζεται στον τομέα του Visual Merchandising και μοιράζεται με όλους, τις εμπειρίες που αποκτά στη χώρα, με ό,τι όμορφο αντικρίζει. Επίσης δίνει συμβουλές μόδας!