Λίστα Forbes: Πλουσιότερος Έλληνας ο Φίλιππος Νιάρχος – Ο Ιβάν Σαββίδης στη λίστα των Ρώσων κροίσων

Αυτοί είναι οι τρεις πλουσιότεροι Έλληνες σύμφωνα με το Forbes

1118

Στη δημοσιότητα έδωσε το Forbes τη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη η οποία μεταξύ εκατοντάδων ονομάτων περιλαμβάνει τρεις Έλληνες και τον Ρώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ο οποίος δραστηριοποιείται στη χώρα μας και είναι στη λίστα των Ρώσων κροίσων.  

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης είναι στη λίστα με τους 2.095 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη για το 2020 μέχρι τώρα, έχοντας συγκεντρώσει συνολική περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που τον φέρνει στη θέση 1367.  

Η λίστα η οποία συντάχθηκε με οικονομικά στοιχεία έως τις 18 Μαρτίου, περιλαμβάνει συνολικά 2.095 δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο.

Για ακόμη μια χρονιά, ο Φίλιππος Νιάρχος είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στη λίστα Forbes και βρίσκεται στην 779η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με περιουσία 2,8 δις δολαρίων.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο γιο του Σταύρου Νιάρχου, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους εφοπλιστές παγκοσμίως. Ο Φίλιππος Νιάρχος συνεχίζει τη πορεία του πατέρα του στο χώρο των ναυτιλιακών, ενώ παράλληλα είναι κάτοχος μιας μοναδικής συλλογή σπάνιων έργων τέχνης.

Φίλιππος Νιάρχος

Ακολουθούν ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με 1,2 δις δολάρια και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας με συνολική περιουσία επίσης 1,2 δισ. δολ.  

Ο Μυστακίδης ασχολείται με τη πώληση μετάλλων, όπως μόλυβδος, ψευδάργυρος και κυρίως με το χαλκό, καθώς βρίσκεται πίσω από την εταιρεία Glencore Xstrata.

Αριστοτέλης Μυστακίδης
Βαρδής Βαρδινογιάννης