Η ΒΚΑ προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές από οργανώσεις για το κλίμα

174

Για τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης ακροαριστερών οργανώσεων προστασίας του κλίματος προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ) σε απόρρητο έγγραφό της, όπου αναφέρονται ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων οι πυρηνικοί σταθμοί, οι αγωγοί ενέργειας και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Σύμφωνα με την BILD, η Μονάδα ST14 της ΒΚΑ, σε έγγραφό της υπό τον τίτλο «Κίνδυνοι», περιγράφει αναλυτικά την αξιολόγησή της σχετικά με τον κίνδυνο οργανώσεις της ακροαριστεράς και ακτιβιστές για το κλίμα πολύ σύντομα να αποκοπούν από τις ομάδες που μέχρι τώρα κλείνουν δρόμους ή γέφυρες και να περάσουν σε «πολύ πιο επικίνδυνες επιθέσεις».

Στόχοι των επιθέσεων θα μπορούσαν να είναι λιμάνια και σιδηρόδρομοι από όπου μεταφέρεται ενέργεια, κρίσιμες υποδομές όπως οι πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και εταιρίες παροχής ενέργειας, οι οποίες αναφέρονται συχνά ως «κερδοσκόποι εν μέσω κρίσης». Μεταξύ των ομάδων που κατονομάζονται είναι και οι οργανώσεις «Τελευταία Γενιά» και «Παρασκευές για το Μέλλον».

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ακόμη ότι πραγματικά ακίνδυνοι ακτιβιστές για το κλίμα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως προπαγανδιστές και να ενθαρρύνουν εμμέσως αναταραχές από ακροαριστερές οργανώσεις.