Κατακραυγή στην Ιταλία: Iταλός στραγγάλισε Νιγηριανό πλανόδιο πωλητή μπροστά στα μάτια των περαστικών

274

Σόκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η δολοφονία του Νιγηριανού Αλίκα Ογκορκούκβου, 39 ετών, στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Το θύμα, που ήταν πλανόδιος πωλητής, χτυπήθηκε με πατερίτσα και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε με γυμνά χέρια, από τον Φιλίπο Φερλάτσο, 32 ετών.

«Όμορφη, μπορείς να αγοράσεις χαρτομάντηλα ή να μου δώσεις ένα ευρώ;» φέρεται να είπε ο 39χρονος προτού γίνει στόχος του Ιταλού ο οποίος άρπαξε την πατερίτσα του θύματός του και αφού τον χτύπησε με αυτή, τον έριξε κάτω και τον στραγγάλισε με τα γυμνά του χέρια και μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Στην αρχή, ο δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ο Νιγηριανός, ο οποίος ήταν ΑμεΑ μετά από αυτοκινητικό ατύχημα, παρενόχλησε την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την ανάκριση, όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο, και ότι ο Ογκορκούκβου είχε ζητήσει, επαιτώντας, λίγα χρήματα από τον Φερλάτσο.

Αίσθηση προκάλεσε ότι ενώ πολλοί κάτοικοι της Τσιβιτανόβα τράβηξαν την σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα, κανείς δεν παρενέβη για να σταματήσει την δολοφονική βία του 32χρονου.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, από την άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας, μέχρι την Ιταλική Αριστερά, καταδίκασαν χωρίς καμία περιστροφή την βάρβαρη αυτή δολοφονία.

Εκατό περίπου Νιγηριανοί που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας, και εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο συμπατριώτη τους.