Ο Γερμανός μαέστρος Χριστόφ Έσενμπαχ διευθύνει την Underground Youth Orchestra στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

325

Ο διεθνούς φήμης μαέστρος Χριστόφ Έσενμπαχ (Christoph Eschenbach) διευθύνει την Underground Youth Orchestra σε μια μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 21:00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας».

Μαζί του οι σολίστ Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί), Johannes Przygodda (τσέλο) και ο Τριαντάφυλλος Λιώτης (πιάνο) θα ερμηνεύσουν το αριστουργηματικό τριπλό κοντσέρτο του Μπετόβεν. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η εμβληματική 5η συμφωνία του Μπετόβεν.

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Ο Χριστόφ Έσενμπαχ συγκαταλέγεται στην κορυφαία κατηγορία των διεθνών μαέστρων. Καθολικά αναγνωρισμένος τόσο ως μαέστρος όσο και ως πιανίστας, ανήκει στη παραδοσιακή γενιά της γερμανικής διανόησης, την οποία όμως συνδυάζει με μια σπάνια συναισθηματική ένταση, δημιουργώντας παραστάσεις που σέβονται οι θεατές των συναυλιών παγκοσμίως. Φημισμένος για το εύρος του ρεπερτορίου του και το βάθος των ερμηνειών του, έχει διατελέσει διευθυντής σε πολλές κορυφαίες ορχήστρες και έχει κερδίσει τις υψηλότερες μουσικές διακρίσεις.

Σήμερα, σε ηλικία 80 ετών, η έντονη καλλιτεχνική του περιέργεια δεν έχει μειωθεί και εξακολουθεί να απολαμβάνει τη συνεργασία του με τις καλύτερες διεθνείς ορχήστρες. Είναι επίσης γνωστός ως ακούραστος υποστηρικτής των νέων ταλέντων και στις μέχρι σήμερα ανακαλύψεις του συγκαταλέγονται ο πιανίστας Lang Lang, η βιολονίστρια Julia Fischer και οι τσελίστες Leonard Elschenbroich και Daniel Müller-Schott. Ως καλλιτεχνικός σύμβουλος και λέκτορας στη διάσημη Ακαδημία Kronberg, συνοδεύει νέους βιολονίστες, τσελίστες και βιολοντσελίστες στην πορεία τους να γίνουν σολίστες παγκόσμιας κλάσης. Ο Christoph Eschenbach συνεχίζει να εξερευνά νέους ορίζοντες και από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι Μουσικός Διευθυντής του Konzerthausorchester Berlin.

Η Underground Youth Orchestra μετά από δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς.

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε masterclasses με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη.

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Underground Youth Orchestra έχει την τιμή να υποστηρίζεται και να τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετά την ανακήρυξη της ορχήστρας ως Greek Ambassador από τον ΕΟΤ στην καμπάνια του για τον Ελληνικό τουρισμό το 2020, τελεί και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίζει σαν χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Πρόγραμμα

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827):

Τριπλό κονσέρτο, Op.56 (1804)

· Allegro

· Largo

· Rondo alla Polacca

Katerina Chatzinikolau, βιολί

Johannes Przygodda, violoncello

Triantafyllos Liotis, piano

Συμφωνία No.5, Op.67 (1807-1808)

· Allegro con brio

· Andante con moto

· Scherzo. Allegro – Trio

· Allegro (C major)

Christoph Eschenbach, διεύθυνση

Πληροφορίες

6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή): Ο.Τ. 574, Αρτέμιδος, Καλαμάτα 241 00

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 8 € κανονικό, 5 € μειωμένο

Προπώληση:

www.ticketservices.gr/event/the-underground-youth-orchestra-christoph-eschenbach

και τηλεφωνικά: 2107234567