Τραγωδία στην Ανθούσα: Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε, όταν είδε το σπίτι του να καίγεται

239

Ένας ηλικιωμένος έβαλε τέλος στη ζωή του, μέσα στο σπίτι του στην Ανθούσα, όταν το είδε να καίγεται από τη φωτιά στην Πεντέλη, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην Πεντέλη συνεχίζει το καταστροφικό έργο της. Ένας 80χρονος άνδρας, όταν είδε τη φωτιά να περικυκλώνει το σπίτι του, στην Ανθούσα, δεν άντεξε και αυτοκτόνησε, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. 

Ο ηλικιωμένος άνδρας φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο, αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία που επικαλέστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός. Ο 80χρονος είχε δει το σπίτι του να καίγεται άλλες τρεις φορές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Χάος από τις φωτιές στην Αττική: Στις φλόγες Γέρακας, Παλλήνη, Ανθούσα και Διώνη 

Τα πιο δυσοίωνα μοντέλα πρόγνωσης δυστυχώς επαληθεύτηκαν για την δοκιμαζόμενη Αττική, και η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης έχει εξαπλωθεί σε διαφορετικά μέτωπα με τη βοήθεια πολύ δυνατών ανέμων. 

Οι φλόγες σάρωσαν Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι και Γέρακα. Σπίτια και περιουσίες καταστράφηκαν ενώ σοβαρότατα είναι πλέον και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Ανθούσα και Ντράφι ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ μόλις επιβεβαίωσε ότι εκτός λειτουργίας είναι και η γραμμή Μέσης Τάσης για την Παλλήνη και την Πεντέλη. Στη Διώνη, οι πυροσβέστες κόβουν πεύκα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια, σε περιοχή που προβληματίζει ιδιαιτέρως καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι ασταμάτητες. 

Λιμεναρχείο Ραφήνας: Αποφύγετε τις θαλάσσιες δραστηριότητες

Εν τω μεταξύ, να αποφύγουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες καλεί τους πολίτες το κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, σε συγκεκριμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη. Η έκκληση γίνεται προς του λουόμενους σε Νέα Μάκρη, Σχοινιά και Μαραθώνα. 

Ο δήμαρχος Ραφήνας δήλωσε ότι τo Ντράφι «επλήγη βάναυσα» και η φωτιά προχωρά ακάθεκτη: «επειδή ο αέρας δυνάμωσε πέρασε από τους κήπους και τις αυλές στα σπίτια», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ραφήνας – Παλλήνης εκτιμώντας ότι έχουν καεί περίπου δέκα κατοικίες στην περιοχή.