Θετικά τα μηνύματα για τα ελληνικά κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ στη Γερμανία

322

Θετικά είναι τα μηνύματα για τους επαγγελματίες του κλάδου από τις πρόσφατες ενέργειες προώθησης των 33 ελληνικών κρασιών ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και των 114 ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), στην αγορά της Γερμανίας.

“ Στις προωθητικές ενέργειες στη Γερμανία, που είναι και η πρώτη χώρα σε εξαγωγές, βγήκε προς τα έξω το καλό ποιοτικό ελληνικό κρασί”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) Μαρία Τριανταφύλλου και πρόσθεσε ότι “ πήγε πάρα πολύ καλά και όλα τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι πάρα πολύ καλά για την ποιότητα του κρασιού”.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ENOS, που αφορά την προώθηση των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, αλλά και τη λελογισμένη κατανάλωση οίνου, η ΕΔΟΑΟ συμμετείχε στην PROWEIN, την κορυφαία εμπορική έκθεση κρασιών και οινοπνευματωδών, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, καθώς και σε μια σειρά δράσεων σε Μόναχο και Βερολίνο.

Για την ίδια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έγινε στη Θεσσαλονίκη ημερίδα για τα ελληνικά κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ και στη συνέχεια γευστική δοκιμή 52 κρασιών με αυτά τα χαρακτηριστικά από όλη την Ελλάδα

Οι επόμενες εκδηλώσεις θα γίνουν την Δευτέρα , 18 Ιουλίου, στην Πάτρα και την Τετάρτη, 20 Ιουλίου, στην Αθήνα.