Η Ελλάδα στην έκθεση National Geographic Traveller Food Festival

262

Με στόχο την προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η Ελλάδα θα συμμετάσχει το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου στην έκθεση «National Geographic Traveller Food Festival» στο Λονδίνο, που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveller.

«Η συμμετοχή του ΕΟΤ στη εν λόγω στοχευμένη έκθεση εντάσσεται στη στρατηγική τουρισμού για προβολή της Ελλάδας μέσα από μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους υποψήφιους ταξιδιώτες να επιλέξουν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό διακοπών», επεσήμανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη. Όπως ανέφερε η κ. Σκαρβέλη, «το βρετανικό κοινό αγαπά την ελληνική κουζίνα και στόχος μας είναι οι επισκέπτες της έκθεσης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις γεύσεις τους από τοπικά προϊόντα και συνταγές που θα τους κάνουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση απευθύνεται σε κοινό που είναι λάτρεις της γαστρονομίας και ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και τα πολυτελή ταξίδια. Υπολογίζεται, δε, ότι θα την επισκεφθούν πάνω από 6.000 άτομα. Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις από τον κλάδο της εστίασης αλλά και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, πως στο πρόγραμμά της εντάσσονται σεμινάρια και εργαστήρια μαγειρικής που θα πραγματοποιηθούν από διεθνούς φήμης σεφ.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με δύο περίπτερα. Σε αυτά εκπρόσωποι των ελληνικών προορισμών θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν τοπικά εδέσματα και να δοκιμάσουν ελληνικές ποικιλίες κρασιών. Παράλληλα, ο ΕΟΤ έχει εξασφαλίσει και ένα από τα δύο θέατρα των εργαστηρίων μαγειρικής. Εκεί Έλληνες σεφ θα παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα και συνταγές από διάφορους ελληνικούς προορισμούς σε συνολικά επτά εκδηλώσεις.

H ελληνική συμμετοχή θα πλαισιώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης με σεφ της Aldemar η οποία θα συμμετέχει και με τη δράση της Symposio, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σεφ από τα ξενοδοχεία Mitsis και τη Θεσσαλονίκη που έχει οριστεί από την UNESCO ως πόλη γαστρονομίας. Θα συμμετάσχουν, επίσης, η νικήτρια του Master chef UK 2019, Ειρήνη Τζώρτζογλου, και ο σεφ Τηλέμαχος Αργυρίου.