Ερντογάν: Πρόσφυγες ληστεύονται, ξυλοκοπούνται και δολοφονούνται από τις ελληνικές Αρχές

75

Σε βίντεο-μήνυμά του στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Μετανάστευση, ο Ερντογάν καταφέρθηκε κατά της Ελλάδας. «Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δυστυχίας των προσφύγων που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, ακόμη και δολοφονούνται από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» είπε.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως το πραγματικό βάρος της κρίσης δεν το φέρουν οι αναπτυγμένες χώρες, αλλά όσες γειτνιάζουν με περιοχές εν κρίση.

«Το πραγματικό βάρος στο θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων δεν το σηκώνουν οι ανεπτυγμένες κοινωνίες, που έχουν δυνατή φωνή, αλλά οι χώρες όπως εμείς, που είναι γείτονες των περιοχών της κρίσης» δήλωσε, ειδικότερα.

Κατήγγειλε, δε, πως «όσοι εργαλειοποιούν τις μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν αποδεχθεί για διαφημιστικούς σκοπούς, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη απέναντι στην εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ το θέμα της στρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών

Το τουρκικό μέσο ενημέρωσης κάνει λόγο περί «έντασης στο Αιγαίο» λόγω των «παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου» από την Ελλάδα, κάτι που ο Ερντογάν αναμένεται να μεταφέρει στη σύνοδο, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα.

Θα κάνει λόγο για «εξοπλισμό νησιών με αποστρατικοποιημένο στάτους» και όπως γράφει η Sabah «θα παρουσιαστούν, μέσω εγγράφων, τα στοιχεία που η Αθήνα αρνείται».

Στην ατζέντα του Ερντογάν, όπως φαίνεται, θα είναι και το θέμα της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα παρουσιάσει και έγραφα για τον εξοπλισμό, από τις εν λόγω χώρες, των «τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/YPG/PYD» και θα τονιστεί πως δεν μπορεί να υπάρξει συμμαχία εάν συνεχιστούν αυτές οι «εχθρικές πρακτικές».

Είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά εμπρηστικών δηλώσεων που έχουν κλιμακώσει την κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών, με τον Ερντογάν, εν όψει εκλογών το ερχόμενο καλοκαίρι και εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, να επιδιώκει να δώσει το μήνυμα στους πολίτες του δυναμισμού με τον οποίο αντιμετωπίζει τα ελληνοτουρκικά.