Ελλάδα/τροχαία: Το δημογραφικό γιγαντώθηκε από τη γενοκτονία στους δρόμους – Απορώ πως δεν τρομάζει η χώρα

231

Για δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα που προκαλείται από τα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους έκανε λόγο ο πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας Τάσος Μαρκουίζος γνωστός ως «Ιαβέρης».

«Αυτοί που διαλύονται και σκοτώνονται στο δρόμο είναι άνθρωποι από 5 έως 29 ετών, είναι η πρώτη αιτία θανάτου το τροχαίο έγκλημα σε αυτές τις ηλικίες» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέφτης» για να εξηγήσει πως «κάθε νέος που χάνει τη ζωή του ή την καταστρέφει μένοντας βαριά ανάπηρος, δεν έχει προλάβει να κάνει ακόμη παιδάκια. Εδώ μπήκαμε στη διαδικασία της γενοκτονίας κατευθείαν».

Παράλληλα χαρακτήρισε λάθος να λέμε ότι το δημογραφικό πρόβλημα ξεκίνησε από την υπογεννητικότητα, λέγοντας πως «η υπογεννητικότητα απλά συντηρεί το δημογραφικό». Σύμφωνα με τον πρώην οδηγό αγώνων, «λύση είναι να κρατήσεις ζωντανούς τους νέους».

Τα τελευταία 60 χρόνια, σύμφωνα με την πρώην οδηγό αγώνων, 150.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία στην Ελλάδα, 150.000 έμειναν «ζωντανοί νεκροί», δηλαδή βαριά ανάπηροι, 300.000 ελαφρύτερα ανάπηροι, 2 εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίστηκαν και 1 εκατομμύριο δεν γεννήθηκαν.

«Απορώ πως δεν τρομάζει μια ολόκληρη χώρα, που εδώ και 50-60 χρόνια αφανίζεται από αυτή τη γενοκτονία», διερωτήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ιαβέρης απεύθυνε έκκληση αστηροποίησης των ποινών για παραβάσεις που αφορούν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. «Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται κάποιος με πρόστιμα 700 ευρώ εάν περνάει με κόκκινο, δηλαδή εάν κάνει “απόπειρα θανάτωσης“, και μάλιστα “να σου κάνουν και έκπτωση αν τα πληρώσεις μετρητοίς, λες και είναι ύφασμα με το μέτρο“ ανέφερε, κάνοντας λόγο για απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.