Η Deutsche Bank εγκαινιάζει τεχνολογικό κόμβο, τον οποίο στελεχώνει με εκατοντάδες υπαλλήλους από τη Ρωσία

269

Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι το Βερολίνο καθίσταται πλέον ένα από τα λίγα τεχνολογικά κέντρα που διαθέτει το πιστωτικό ίδρυμα σε όλο τον κόσμο και πηγές ανέφεραν ότι πολλοί υπάλληλοι που εργάζονταν στα γραφεία που διατηρούσε η τράπεζα στη Ρωσία έχουν μετοικήσει στην Γερμανία.

Πριν από τον πόλεμο στα τεχνολογικά κέντρα της Deutche Bank στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη απασχολούνταν περίπου 1.500 υπάλληλοι, που αντιστοιχούσαν περίπου στο 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Σε όλους μετά την 24η Φεβρουαρίου, έγινε πρόταση να εργασθούν στο Βερολίνο και οι μισοί σύμφωνα με τα στοιχεία των Financial Times, αποδέχθηκαν την πρόταση. Η πλειοψηφία τους έχουν ήδη μετοικήσει στο Βερολίνο, περίπου 2.000 άτομα μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Η Deutche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, εντασσόμενη σε έναν κατάλογο δυτικών εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν ότι το προσωπικό αυτό έχει ήδη φύγει από τη Ρωσία και έχει εγκατασταθεί στο νέο κέντρο του Βερολίνου, και πως «εκατοντάδες» υπάλληλοι έχουν μετοικήσει, χωρίς να δώσουν ακριβή αριθμό.

«Η αύξηση της παρουσίας μας στο Βερολίνο θα προσελκύσει ταλέντα», δήλωσε ο Μπερντ Λόϊκερτ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου που επιβλέπει την τεχνολογία.

Ο κόμβος της τράπεζας στο Βερολίνο, ο οποίος έχει προσελκύσει έναν αυξανόμενο αριθμό νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας και διεθνών εταιρειών, θα υποστηρίζει τα τμήματα επενδυτικής και εταιρικής τραπεζικής της Deutsche Bank.

Εκτός από τους κόμβους που έχει λειτουργήσει στη Ρωσία, η Deutsche Bank διαθέτει τεχνολογικά κέντρα στην Ινδία, τη Ρουμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.