Νίκη Μπόρις Τζόνσον- Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, παραμένει πρωθυπουργός

293

Ο Μπόρις Τζόνσον «επιβίωσε» της πρότασης μομφής των Συντηρητικών και παραμένει πρωθυπουργός της Βρετανίας. Από τους 359 βουλευτές των Τόρις, οι 211 εξέφρασαν με την ψήφο τους εμπιστοσύνη στον Τζόνσον και οι 148 δυσπιστία.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον υποσχέθηκε στους βουλευτές ότι θα μειώσει του φόρους, εάν παραμείνει στη θέση του

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε στους βουλευτές του κόμματός του ότι θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, σύμφωνα με μια πηγή των Συντηρητικών.

Ο Τζόνσον μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του λίγο προτού να ξεκινήσει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος του.

Η πηγή αυτή είπε επίσης ότι ο Τζόνσον υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους, εφόσον παραμείνει στο αξίωμά του και προειδοποίησε τους βουλευτές να μην στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, παγιδεύοντας το κόμμα σε μια αέναη «ημέρα της μαρμότας».

«Δεν υποσχέθηκε κάποια συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή αλλά ο υπουργός (Οικονομικών Ρίσι Σούνακ) και ο ίδιος θα παρουσιάσουν το αναπτυξιακό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε το γενικό περίγραμμα του πώς βλέπει την ευρύτερη οικονομική εικόνα» είπε η πηγή αυτή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από Lifo | ΑΠΕ-ΜΠΕ