Καλιφόρνια: Οι γονείς μπορούν τώρα να μηνύσουν τα social media για τον εθισμό των παιδιών τους

308

Ως μέρος ενός νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε στην Καλιφόρνια, οι γονείς τώρα μπορούν να μηνύσουν εταιρείες social media για τον εθισμό των παιδιών τους.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει στους γονείς να μηνύσουν εταιρείες όπως το Instagram και το TikTok μέχρι 25.000 δολάρια ανά παράβαση. Ο εθισμός, όπως διευκρινίζεται από το νομοσχέδιο, είναι ψυχική, σωματική ή συναισθηματική βλάβη σε κάθε παιδί κάτω των 18 ετών.

Από την πλευρά τους, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων έχουν προειδοποιήσει ότι θα σταματήσουν όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με παιδιά, καθώς δεν επιθυμούν να οδηγηθούν στα δικαστήρια, αναφέρει το Associated Press.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι μόνο οι εταιρείες που έχουν έσοδα τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ μπορούν να δεχθούν μήνυση. Άλλες εταιρείες που προσφέρουν μόνο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και email, ή ιστότοποι streaming όπως το Netflix δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των εταιρειών που μπορούν να μηνυθούν.

Οι εταιρείες που αφαιρούν χαρακτηριστικά που θεωρούνται ότι προκαλούν εθισμό στα παιδιά θα αποκλείονται από τη μήνυση. Αυτό το νομοσχέδιο ψηφίστηκε σε μια προσπάθεια προστασίας των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου.