Εκτροχιασμός τρένου στη Γερμανία: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

269

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν – πολλοί εκ των οποίων σοβαρά – σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, τρεις νεκροί βρίσκονται κάτω από το βαγόνι που εκτροχιάστηκε και ανατράπηκε, ενώ, όπως είπε, αν το βαγόνι δεν ανυψωθεί, δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι δεν υπάρχουν περισσότεροι εγκλωβισμένοι. Ένα τέταρτο άτομο εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται 60 άτομα, τα 16 με σοβαρά τραύματα.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι στο περιφερειακό τρένο που κατευθυνόταν προς το Μόναχο. Λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και της τελευταίας ημέρας στο σχολείο, στο τρένο, στο οποίο επέβαιναν 140 άτομα, ήταν και πολλοί μαθητές. Μεταξύ των τραυματιών είναι άτομα «όλων των ηλικιακών ομάδων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος σημείωσε ότι τα αίτια του εκτροχιασμού είναι για την ώρα άγνωστα, αλλά διευκρίνισε ότι δεν εμπλέκεται άλλο τρένο ή όχημα.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν και οι ένοπλες δυνάμεις, ενώ έσπευσαν και τρία ελικόπτερα από το Τιρόλο, της γειτονικής Αυστρίας. Στην περιοχή βρίσκονταν ήδη ισχυρές δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Επτά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σλος Ελμάου 26 έως 28 Ιουνίου.