Σολτς: Η Γερμανία θα αντικαταστήσει τα τανκς που θα στείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία

330

Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε συνεργασία με την Ελλάδα για την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία και την αντικατάσταση τους με γερμανικά άρματα μάχης.

Ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών.

Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.

Νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερώσει τον Όλαφ Σολτς για την τουρκική προκλητικότητα, ζητώντας τη στήριξη του Βερολίνου, σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, ενημέρωσε τον Γερμανό Καγκελάριο για τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, αλλά και την επιθετική ρητορική της Άγκυρας.