Το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι πωλήθηκε 1,4 εκατ.$- Περιέχει 311 λίτρα

365

Το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Το «The Intrepid», όπως έχει ονομαστεί, έχει ύψος 1,80 μ. και περιέχει 311 λίτρα ουίσκι, δηλαδή όσο 444 συνηθισμένα μπουκάλια. Τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε μπει στα ρεκόρ Γκίνες, χάρη στο μέγεθός του. 

Πρόκειται για single malt του 1989, που ωρίμασε 32 χρόνια σε δρύινα βαρέλια του σκωτσέζικου αποστακτηρίου της Macallan προτού εμφιαλωθεί το 2021. Έχει γλυκιά γεύση, με νότες μήλου, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Lyon and Turnbull. 

Το «The Intrepid» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Fah Mai, μιας επενδυτικής εταιρείας με έδρα την Ταϊλάνδη και της λονδρέζικης Rosewin Holdings, που επενδύει σε ουίσκι και άλλα αλκοολούχα. 

Ήταν ιδέα του Ντάνιελ Μονκ, ο οποίος άντλησε έμπνευση από το πάθος του πατέρα του για περιπέτεια και εξερεύνηση, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Στην ετικέτα του μπουκαλιού απεικονίζονται 11 εξερευνητές, ανάμεσά τους ο Ράνουλφ Φάινς και ο Ρόμπιν Νοξ Τζόνστον. 

Παρά το μέγεθός του, δεν είναι το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι που έχει πωληθεί ποτέ. Αυτό τον «τίτλο» έχει ένα Macallan 60 ετών, που έφτασε τα 1,53 εκατομμύρια δολάρια το 2018. 

Με πληροφορίες από CNN