Ελλάδα: Το φεγγάρι προσγειώθηκε στην πλατεία Κοτζιά -Μια εντυπωσιακή εγκατάσταση

382

Το ασημένιο φως του φεγγαριού ενέπνευσε τον Βρετανό καλλιτέχνη, Λουκ Τζέραμ, να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό υπαίθριο installation „Museum of the Moon“, το Μουσείο του Φεγγαριού, που κοσμεί την πλατεία Κοτζιά.

Το τεχνητό φεγγάρι του Τζέραμ προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα για το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF). Με διάμετρο 7 μέτρα, το έργο απαρτίζεται από φωτογραφίες σε ανάλυση 120 dpi από την επιφάνεια της σελήνης όπως τις έβγαλε η NASA.

Το φεγγάρι προσγειώθηκε στην πλατεία Κοτζιά -Μια εντυπωσιακή εγκατάσταση

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το Museum of the Moon παρουσιάζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, αλλάζοντας έτσι την αίσθηση και την εμπειρία για τους θεατές. 

Μέχρι σήμερα, το έργο έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες και έχει προσελκύσει πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες. Μέσα σε μόλις 8 μήνες, πάνω από 2,1 εκατ. άνθρωποι «ατένησαν από κοντά» το φεγγάρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, καθιστώντας το την πιο δημοφιλή έκθεσή του.

Τώρα, το φεγγάρι του Λουκ Τζέραμ βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (Athens Digital Arts Festival, ADAF). Όσοι θέλουν να το δουν από κοντά, προλαβαίνουν έως τις 29 Μαΐου.