Ο Τσαβούσογλου απειλεί την Ελλάδα για την αποστρατικοποίηση των νησιών -«Δεν μπλοφάρουμε»

251

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναφέροντας το αφήγημα περί αποστρατικοποίησης των νησιών

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από την επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, εκ νέου, στο θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

«Είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα να ακυρώνει το καθεστώς των νησιών που της δόθηκαν υπό όρους βάσει των ειρηνευτικών συμφωνιών της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947. Όποιον λόγο και να προβάλει η Ελλάδα, δεν ισχύει. Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά από τη δεκαετία του ’60 και εμείς έχουμε πει ότι „αν δεν σταματήσουν, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

«Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί. Δεν μπλοφάρουμε. Εάν η Ελλάδα, που λέει ότι συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο, δεν συμμορφωθεί, θα προχωρήσουμε το ζήτημα», επισήμανε, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι «τα βήματα που κάνει η Ελλάδα έχουν στόχο να απειλήσουν την Τουρκία».