«Παρέλυσαν» οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες στη Γερμανία – Βλάβη στο σύστημα, χάος στα καταστήματα

1116

Χάος σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων της Γερμανίας έχει προκαλέσει μια βλάβη στο σύστημα των τραπεζικών καρτών.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, εδώ και λίγες ώρες έχει προκληθεί μια βλάβη στο σύστημα Η5000 της αμερικανικής εταιρείας Verifone και, σύμφωνα με το περιοδικό τεχνολογίας Heise, πρόκειται για μια συνολική αστοχία του συστήματος. Το πρόβλημα αυτό έχει «παραλύσει» τις συναλλαγές με πιστωτικές και τραπεζικές κάρτες σε όλη τη χώρα.

Ανάλογα προβλήματα, κυρίως στη διαβίβαση των στοιχείων των καρτών στις τράπεζες, ανέφερε και η γερμανική εταιρεία λογισμικού Huth, επισημαίνοντας ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος.

Οι δύο εταιρίες συμβουλεύουν τους χειριστές των τερματικών να μην αποσυνδέουν τις συσκευές και να μην επιχειρούν επανεκκίνηση, καθώς έτσι δυσχεραίνεται περαιτέρω η εξ αποστάσεως επισκευή τους.

Στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων σχηματίζονται ουρές αναμονής, καθώς η κίνηση ήταν αυξημένη και λόγω της αυριανής αργίας την Αναλήψεως. Πάντως, οι συναλλαγές στα ΑΤΜ των τραπεζών γίνονται κανονικά.