Άλμπερτ Μπουρλά: Είμαστε κοντά στον στόχο για τις θεραπείες του καρκίνου

327

Για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, από τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο, ο ίδιος τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ3 πως η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο για τη βελτίωση των θεραπειών της επάρατης νόσου.

«Η επιστήμη είναι ώριμη στον τομέα του καρκίνου και θα δούμε σοβαρές βελτιώσεις στα υφιστάμενα πρωτόκολλα θεραπειών στα χρόνια που έρχονται. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για άλλες ασθένειες, αλλά για τον καρκίνο είμαστε κοντά στον στόχο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο CEO της Pfizer, αναφερόμενος στη θεραπεία του καρκίνου.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πανδημία σημείωσε ότι «δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και να εφησυχάζουμε» αλλά, όπως πρόσθεσε, «αυτή τη στιγμή δε με ανησυχεί, έχουμε αρκετά „όπλα“ στη „φαρέτρα“ μας και δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο, αλλά και στις θεραπείες όπου αν χρησιμοποιηθούν σωστά δεν πρέπει να έχουμε ανθρώπους που να πεθαίνουν, μπορούμε να προλάβουμε όλους τους θανάτους».