Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει μετανάστες

377

O εκπρόσωπος του κυβερνώντας κόμματος της γειτονικής Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ επετέθη με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έχει πει ότι όλοι οι Σύριοι πρέπει να σταλούν πίσω στη Συρία.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ανταποκριτή της ΕΡΤ, «όσοι λένε ότι η Τουρκία δεν έχει πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δε γνωρίζουν την κατάσταση εκεί. Ο πρόεδρός μας έχει κάνει μια πολύ σαφή δήλωση. Μια μέρα θα επιστρέψουν οικειοθελώς και με αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να τους παραδώσουμε στους δολοφόνους». 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες επέμεινε ότι «οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοικτές» για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον πόλεμο, προσθέτοντας ότι κανείς Σύριος δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στη Συρία αν δεν το επιθυμεί.

Εκτός αυτών, ο Τσελίκ κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα για θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο. «Υπεύθυνοι για τους θανάτους των παιδιών στη Μεσόγειο είναι το καθεστώς  Άσαντ και η Ελλάδα που σουβλίζει τις βάρκες στις οποίες επέβαιναν αυτά τα παιδιά. Η Ελλάδα είναι που ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο Τσελίκ επιτέθηκε και κατά του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ουνάλ Τσεβικόζ, ο οποίος είπε ότι το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι μαξιμαλιστική θέση, κατηγορώντας τον ότι παίρνει το μέρος της Ελλάδας.

«Διάβασα σήμερα τα λόγια του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και είναι λυπηρό που τα λόγια του και αυτά που είπαν αυτοί οι φίλοι (CHP) είναι τόσο παράλληλα» δήλωσε ο Τσελίκ.