Απετράπη «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» κατά Ρώσων δημοσιογράφων στο Βερολίνο

398

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε πως απετράπη πιθανή τρομοκρατική επίθεση κατά δημοσιογράφων του, που εργάζονται στο Βερολίνο, και των οικογενειών τους.

Επικαλείται πληροφορίες από τη ρωσική πρεσβεία στη Γερμανία και σημειώνει πως εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στο σπίτι όπου διαμένουν. Ύστερα από έρευνα, επιβεβαιώθηκε πως είχε τοποθετηθεί ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο σημείο. Η σχετική έρευνα θα δείξει για τι ακριβώς πρόκειται. 

Η ρωσική πρεσβεία απέστειλε αίτημα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαιτώντας έρευνα για το συμβάν, η οποία, όμως, είναι ήδη σε εξέλιξη από τις Αρχές της χώρας.

Σχολιάζοντας σχετικά και όπως μεταφέρει το ίδιο μέσο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε πως «η επίθεση σε σπίτι στο Βερολίνο όπου ζουν ανταποκριτές του RIA Novosti είναι άμεση συνέπεια της παρενόχλησης των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στη Δύση».

Το ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως  οι γερμανικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Στα τέλη Απριλίου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε καταγγείλει δυτική συνωμοσία για τη δολοφονία ενός επιφανούς Ρώσου δημοσιογράφου.

Η κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας κατάφερε να ανατρέψει την απόπειρα δολοφονίας, όπως επεσήμανε ο ίδιος. 

«Σήμερα το πρωί, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σταμάτησε τις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζε να επιτεθεί και να δολοφονήσει έναν διάσημο Ρώσο τηλεοπτικό δημοσιογράφο» είπε σε εισαγγελείς ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Προχώρησαν στον τρόμο, να σχεδιάσουν τη δολοφονία των δημοσιογράφων μας» είπε ο Πούτιν.