Κορυφαίος προπονητής της σεζόν στη VTB League ο Δημήτρης Ιτούδης

457

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής μίας σεζόν στη VTB League ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ελλάδας και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας οδήγησε τη «ρωσική αρκούδα» στην κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις αρνητικές επιδράσεις που είχε αυτή στον αθλητισμό της Ρωσίας, ενώ στα πλέι οφ προηγείται με 1-0 της Λοκομοτίβ Κουμπάν (93-90).

Ο Δημήτρης Ιτούδης που έχει μία γεμάτη από επιτυχίες και τίτλους προπονητική καριέρα δήλωσε αμέσως μετά την απονομή του βραβείου, για «Πρώτα απ‘ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση που μου δίνει αυτό το βραβείο. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα ατομικό βραβείο, πιστεύω πως είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς που κάνουμε. Δεν θα είχα αυτό το βραβείο αν δεν είχα μαζί μου υπέροχους παίκτες και βοηθούς. Ευχαριστώ προς όλους τους παίκτες της ομάδας, τους βοηθούς, τη διοίκηση και τους φιλάθλους μας. Θα δουλέψουμε σκληρά για να πάρουμε ακόμη περισσότερα βραβεία στο μέλλον».

Οι τρεις προηγούμενες φορές που ο Έλληνας προπονητής αναδείχτηκε κορυφαίος μίας σεζόν στη VTB League ήταν για τις αγωνιστικές περιόδους 2014-15, 2016-17 και 2017-18.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ