Η Γερμανία συστήνει στους πολίτες: « Προμηθευτείτε βασικά τρόφιμα»

846

Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι με βασικές προμήθειες στο τρόφιμα», συμβουλεύει η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φάζερ. 

«Για την περίπτωση», όπως είπε χαρακτηριστικά, «κυβερνοεπιθέσεων ικανών να προκαλέσουν καταστροφές σε βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού». 

Μιλώντας στην Handelsblatt, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε επίσης σε ειδική λίστα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. 

«Εάν το ρεύμα κοπεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλον τρόπο, τότε σαφώς είναι λογικό να έχουμε στο σπίτι μια προμήθεια έκτακτης ανάγκης», είπε.

Η λίστα περιλαμβάνει λεπτομερώς τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάθε Γερμανός πολίτης στο σπίτι του για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, απαραίτητες προμήθειες για ένα άτομο θεωρούνται: 

– 10 λίτρα σε νερό και υγρά

– 3,5 κιλά σε σιτηρά/ ψωμί/ πατάτες/ ζυμαρικά/ ρύζι

– 1,5 κιλά κρέας/ ψάρι/ αυγά

Σε κάθε περίπτωση, η Νάνσι Φάζερ συνέστησε την αποφυγή πανικού και την σταδιακή δημιουργία αυτών των προμηθειών, προκειμένου να αποφευχθούν συνωστισμοί και άδεια ράφια ή ελλείψεις τους προμηθευτές.