Τελ Αβίβ: Χάος στο Μπεν Γκουριόν – Οικογένεια είχε μαζί της ως «σουβενίρ» βλήμα που δεν είχε εκραγεί

231

Χάος προκάλεσε στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ οικογένεια από την Αμερική που επέδειξε στον έλεγχο ένα βλήμα που δεν είχε εκραγεί. 

Σύμφωνα με τις αρχές, είχαν βρει το πυρομαχικό κατά την επίσκεψή τους στα Υψώματα του Γκολάν, τόπο πολέμων μεταξύ Ισραήλ και Συρίας και κατεχόμενα εδάφη σήμερα από το Ισραήλ, και θέλησαν να το πάρουν μαζί τους σαν σουβενίρ από το ταξίδι τους. 

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, φαίνονται δεκάδες άνθρωποι στο χώρο αναμονής του αεροδρομίου να τρέχουν πανικόβλητοι και άλλοι να πέφτουν κάτω για να προστατευθούν.

Σύμφωνα με το ισραηλινό YNet, ένα μέλος της οικογένειας έβγαλε το βλήμα από το σακίδιό του και ρώτησε αξιωματούχο ασφάλειας αν μπορούσε να το βάλει στη βαλίτσα του. 

Η αξιωματούχος έδωσε εντολή για άμεση εκκένωση της αίθουσας, ωστόσο επιβάτης παράκουσε ό,τι ειπώθηκε, αρχίζοντας να φωνάζει «τρομοκρατική επίθεση» πυροδοτώντας μαζικό πανικό. 

Τελικά, στην οικογένεια επιτράπηκε να επιβιβαστεί στην πτήση της για Αμερική μετά από ελέγχους και ανάκριση από τις δυνάμεις ασφαλείας. 

Το Μπεν Γκουριόν θεωρείται ένα αεροδρόμιο με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στον κόσμο.