Γερμανία-Γαλλία: Στήριξη της Μολδαβίας μπροστά στους «κινδύνους αποσταθεροποίησης»

383

Οι επικεφαλής της γαλλικής και γερμανικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και Αναλένα Μπέρμποκ αντίστοιχα εξέφρασαν σήμερα την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τη Μολδαβία, την πρώην σοβιετική δημοκρατία που συνορεύει με την Ουκρανία, μπροστά στους «κινδύνους αποσταθεροποίησης», με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη.

«Οι υπουργοί συζήτησαν την ευρωπαϊκή απάντηση μπροστά στον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρθηκαν στη συνέχιση και την εμβάθυνση της στήριξης προς αυτήν τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Οι δύο υπουργοί μίλησαν επίσης για την κατάσταση στη Μολδαβία και την κοινή αποφασιστικότητά τους να τη στηρίξουν μπροστά στους κινδύνους της αποσταθεροποίησης», πρόσθεσε η Αν Κλερ Λεζάντρ.

Οι Λε Ντριάν και Μπέρμποκ αναφέρθηκαν, επιπλέον, στις «απειλές ενάντια στην επισιτιστική ασφάλεια» εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς παγκοσμίως σιτηρών.

«Επανέλαβαν τη δέσμευσή του να προσφέρουν βοήθεια στις χώρες που το έχουν ανάγκη», στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο πρώτο εξάμηνο του 2022) και της γερμανικής προεδρίας της G7.